Rozsmakuj się w najlepszych kawałkach

Soczyste brzmienie pastrami

Co nowego?

30/01/2018

Reuben czy Burger?

Krótka historia najsłynniejszych kanapek świata. Obydwie kanapki posiadają około stuletnią tratycję, obydwie swoje korzenie mają w Europie, wbrew pozorom;) Hamburger- czyli kanapka z kotletem z pieczeni po hambursku, pochodzi prawdopodobnie z Niemiec. Serwowana była na pokładzie statków transatlantyckich Hamburg America Line w połowie XIX w. Reuben to peklowana gotowana wołowina pokrojona na cienkie plasterki, zamknięta wraz z kiszoną kapustą, sosem rosyjskim i szwajcarskim serem w żytnim pieczywie. Historie jej powstania są dwie, jedna mówi, że jej ojcem jest pochodzący z niemiec Alfred Reuben, druga natomiast, że kanapkę stworzył Litwin, Kulakofsky. A Wy? Co wybieracie?:)

01/02/2018

Focaccia w Nowym Jorku?

A czymże jest Nowy Jork jak nie mieszanką kultur i smaków?  New York Sandwich, to ukłon w kierunku śródziemnomorskich tradycji, bo… focaccia ma ponad 2000-letnią tradycję! Istotą jest ręczne wyrobienie ciasta, nadgorliwe jego nakłuwanie w procesie wyrastania oraz smarowanie oliwą przed pieczeniem, aby skórka była chrupiąca A Wy? Jaką focaccię lubicie najbardziej? PS. New York Sandwich to też policzki wołowe, konfitura z szalotki, szafranowa, kandyzowana kapusta i sos chimichurri.

01/02/2018

Steak N' Roll

W Steak N'Roll znajdziesz mięsa sezonowane na mokro i sucho. W szczególności warta uwagi jest jałówka. Jej mocna marmurkowata struktura, przyczynia się do niezwykłej soczystości steka. Mięso jest miękkie i aromatyczne.

Reuben czy Burger?
Focaccia w Nowym Jorku?
Steak N' Roll
O
Poznaj nas

Poznaj nas

Steak’n’Roll łączy street food ze zdrową kuchnią, solidną strawą i niezwykłym klimatem.

Selekcjonujemy mięso, wybierając najlepsze, soczyste kawałki o odpowiednim PH. Dbamy o rytm przyprawiania, wysmażania i odpoczywania wołowiny, komponując ponadczasowe, kulinarne riffy.

Pierwsze skrzypce grają: kultowy Reuben Sandwich w znakomitych odsłonach oraz konkretne steki, z wołowiny sezonowanej na sucho i na mokro. A wszystko to – przy akompaniamencie wyśmienitych, lekkich sałat oraz pieczonych ziemniaków, smakujących jak z ogniska.

Łatwo stworzysz własne aranżacje, m.in. wybierając pieczywo (bagietka korzenna, chleb żytni, bułka maślana, autorska foccacia) i miksując smaki aromatycznych sosów, przygotowywanych na miejscu.

Nowojorski klimat, ostrzejsze nuty, klasyczne kompozycje. Rozsmakuj się w najlepszych kawałkach, serwowanych w oprawie dobrego rock’n’rolla!

Śmigło
Mięso
G

Steak And Roll. Wszelkie prawa zastrzeżone. Design: ComUp.pl

Rynek 44, 50-116 Wrocław +48 71 345 89 41 kontakt@steaknroll.pl

Godziny otwarcia: cały tydzień: nd – pon 12:00 – 23:00 wt – czw 12:00 – 23:30 pt – sob 12:00 – 00:00