Delight in the best bits

The juicy sound of pastrami

What's new?

30/01/2018

Reuben czy Burger?

Krótka historia najsłynniejszych kanapek świata. Obydwie kanapki posiadają około stuletnią tratycję, obydwie swoje korzenie mają w Europie, wbrew pozorom;) Hamburger- czyli kanapka z kotletem z pieczeni po hambursku, pochodzi prawdopodobnie z Niemiec. Serwowana była na pokładzie statków transatlantyckich Hamburg America Line w połowie XIX w. Reuben to peklowana gotowana wołowina pokrojona na cienkie plasterki, zamknięta wraz z kiszoną kapustą, sosem rosyjskim i szwajcarskim serem w żytnim pieczywie. Historie jej powstania są dwie, jedna mówi, że jej ojcem jest pochodzący z niemiec Alfred Reuben, druga natomiast, że kanapkę stworzył Litwin, Kulakofsky. A Wy? Co wybieracie?:)

01/02/2018

Focaccia w Nowym Jorku?

A czymże jest Nowy Jork jak nie mieszanką kultur i smaków?  New York Sandwich, to ukłon w kierunku śródziemnomorskich tradycji, bo… focaccia ma ponad 2000-letnią tradycję! Istotą jest ręczne wyrobienie ciasta, nadgorliwe jego nakłuwanie w procesie wyrastania oraz smarowanie oliwą przed pieczeniem, aby skórka była chrupiąca A Wy? Jaką focaccię lubicie najbardziej? PS. New York Sandwich to też policzki wołowe, konfitura z szalotki, szafranowa, kandyzowana kapusta i sos chimichurri.

01/02/2018

Steak N' Roll

W Steak N'Roll znajdziesz mięsa sezonowane na mokro i sucho. W szczególności warta uwagi jest jałówka. Jej mocna marmurkowata struktura, przyczynia się do niezwykłej soczystości steka. Mięso jest miękkie i aromatyczne.

Reuben czy Burger?
Focaccia w Nowym Jorku?
Steak N' Roll
O
Meet us

Meet us

 

We select the meat, choosing the best and juiciest bits with an appropriate PH. We take care of the seasoning, frying and resting rhythms of the beef, composing timeless culinary riffs.

The concertmaster here is the cult Reuben Sandwich in excellent versions as well as large dry- and wet-aged beef steaks. And all that – in the accompaniment of gourmet light salads and baked potatoes that taste as if they have just been taken out of a campfire.

You will easily make your own arrangements, selecting your own bread (herb butter baguette, rye bread, brioche, chef’s own foccacia) and mixing tastes of aromatic home-made sauces.

New York climate, sharper notes, classic compositions. Delight in the best bits all served wrapped in good rock’n’roll!

 

Śmigło
Mięso
G

Steak And Roll. All rights reserved. Design: ComUp.pl

Rynek 44, 50-116 Wrocław +48 71 345 89 41 kontakt@steaknroll.pl

Opening hours: all week nd – pon 12:00 – 23:00 wt – czw 12:00 – 23:30 pt – sob 12:00 – 00:00